Gradovi

Nenadić: Svet u opasnosti od pojačanih terorističkih akcija

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je danas da svim zemljama, a posebno državama zapadne Evrope, preti opasnost od pojačanih terorističkih dejstava i apelovao na sve kolege da zajedničke snage usmere na njegovo suzbijanje.

BEOGRAD – Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je danas da svim zemljama, a posebno državama zapadne Evrope, preti opasnost od pojačanih terorističkih dejstava i apelovao na sve kolege da zajedničke snage usmere na njegovo suzbijanje.

„Smatram da ćemo u budućnosti svi, a posebno zemlje zapadne Evrope imati veliki problem sa pojačanim terorističkim aktivnostima, jer završetak ratnih dejstava na Bliskom istoku neminovno vodi ka širenju terorizma u druge delove sveta“, naveo je Nenadić na svečanosti u Specijalnom sudu u Beogradu, kojoj su prisustvovali predstavnici sprskog i italijanskog pravosuđa i diplomatskog kora.

Nenadić je apelovao na sve kolege da vrlo ozbiljno shvate opasnost od terorizma i potrebu da zajedničke snage usmere na preventivni rad u suzbijanju terorizma.

„Svi moramo da obratimo pažnju na opasnost od terorizma“, poručio je Nenadić, podsećajući da se italijanska Direkcija za borbu protiv mafije sada se bori i protiv terorizma.

Napomenuo je da će napredni softver koji je Italija donirala Srbiji pomoći srpskom tužilaštvu da se još efikasnije bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i pretnje od terorizma.

Ukazujući da je Italija prepoznala opasnost koju terorizam nosi za ceo svet, a posebno u ovo vreme za Evropu, Nenadić je istakao da svi zajedno i tužilaštva i policija sudovi i bezbednosne agencije treba da rade zajedno na suzbijanju terorizma.

Misija OEBS u Srbiji i Tužilaštvo za organizovani kriminal svečanošću u Specijalnom sudu zvanično su obeležili kraj trogodišnjeg projekta kojim je obezbeđen napredan softver koji je razvilo i doniralo italijansko Tužilaštvo za borbu protiv mafije.

Softver je u potpunosti operativan i doprinosi unapređenju tehničkih kapaciteta tužilaštva za analizu i procesuiranje brojnih postojećih podataka o slučajevima organizovanog kriminala, terorizma i značajnih istraga korupcija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh