• Novosti online

  Nensi Pelosi zatražila pisanje optužnice protiv američkog predsednika. …

  Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog „zloupotrebe položaja“.

  „Predsednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist“, rekla je Nensi Pelosi.

  „Tražim od predsednika Odbora za pravosudje Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice“ protiv Trampa, dodala je ona.

  U nedavnom zvaničnom izveštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o „neprimerenom ponašanju“ američkog republikanskog predsednika.

  „Istraga o opozivu pokazala je da se Tramp, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, mešao u poslove strane države Ukrajine, u korist svoje kampanje“ za predsedničke izbore na kojima očekuje da ponovo pobedi, navodi se izveštaju.

  Bela kuća je reagovala ocenom da Demokrate „treba da je sramota“, kako je izjavila portparolka Stefani Grišam i dodala da administracija „jedva čeka pošteno sudjenje u Senatu“ gde su većina Trampovi Republikanci.


  Tramp: Pobedićemo smenjivanje

  Američki predsednik Donald Tramp izrazio je danas uverenje da će pobediti u borbi s poslanicima koji su u borbi za njegovo smenjivanje danas pokrenuli proceduru pisanja formalne optužnice protiv njega.

  „Dobra vest je ta da Republikanci nikad nisu bili toliko ujedinjeni“, naveo je Tramp na Tviteru i dodao: „Pobedićemo!“.

  Procedura za smenjivanje Trampa odmiče u Predstavničkom domu čiju većinu čine opozicione Demokrate koje bi o tome mogle glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD gde su u većini Trampovi vladajući Republikanci.

  Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju Demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsednika SAD zbog „zloupotrebe položaja“ jer on „ponovo pokušava da kompromituje izbore u sopstvenu korist“.

  „Tražim od predsednika Odbora za pravosudje Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice“ protiv Trampa, dodala je ona.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com