• Gradovi

  Neprekidne kiše i bujice u Nemačkoj, Francuskoj i Austriji

  BERLIN, PARIZ – Kiša koja neprekidno pada u delovima Nemačke, Francuske i Austrije izazvala je danas bujice i naterala stanovništvo da se skloni na krovove kuća, 200 nemačkih đaka moraće noćas da ostane u lokalnoj školi, a spasioci su morali da intervenišu i tokom putovanja dece rekom Regen.

  AFP navodi da su na jugu nemačke pokrajine Bavarska na granici s Austrijom vatrogasci i druge spasilačke službe upućene u poplavljene gradove.

  „Poplave su stigle tako brzo da su ljudi morali da beže na krovove kuća“, objavila je pres služba regionalne policije Donje Bavarije i dodala da su mnoge ulice poplavljene.

  U gradu Triftern oko 200 đaka zabarikadiralo se u školi koja je na brdu i kojoj prema rečima lokalnih vlasti poplave ne prete, spremivši se da tu provede noć, nakon što su putevi koji vode ka njoj odsečeni zbog padavina.

  Druga grupa od 27 dece sa dvoje nastavnika i vođom grupe upala je u nevolju tokom putovanja po reci Regen.

  Podivljala rečna struja odvojila je njihovih 12 čamaca od ostalih plovila i među decom je nastala panika, nakon čega su spasioci morali da intervenišu kako bi doveli do obale oko 20 dece, a ostali su samo uspeli da stignu do kopna.

  S druge stane granice u Austriji teške kiše pogodile su region Salcburga, gde su poplavljeni neki od puteva i sutra neće raditi nekoliko škola.

  U centralnoj Francuskoj lokalno stanovništvo je poslednjih dana zvalo spasilačke službe 8.000 puta i tražilo pomoć zbog poplava.

  U Parizu je nekoliko šetališta pored Sene zatvoreno zbog visokog nivoa vode, a u Nemuru, na oko 80 kilometara južno od prestonice, stanovnici su danas evakuisani kada je reka Loang probila korito.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com