Gradovi

Netanijahu: Ograda oko Izraela – zaštita od zveri u regionu

JERUSALIM – Izrael treba da podigne ogradu oko čitave države kako bi se „zaštitio od zveri“ u susedstvu, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu tokom obilaska ograde koju Jerusalim podiže duž granice sa Jordanom.

„Pripremamo višegodišnji projekat da ogradimo Izrael bezbednosnom ogradom, da se odbranimo na Bliskom istoku, kakav je sad, i kakav se očekuje da će biti“, rekao je Netanijahu.

Izraelski premijer je kazao da se plan, takođe, pravi kako bi se popunile rupe u bezbednosnoj ogradi u Judeji i Samariji, piše „Jerusalim post“.

„U susedstvu u kome živimo moramo da se zaštitimo od zveri“, poručio je Netanijahu.

Prednost izgradnje ograde duž jordanske, kao i duž egipatske granice, leži u tome da se u blizini nema zgrada koje bi mogle da budu iskorišćene kao kamuflaža za izgradnju otvora za tunele, naveo je Netanijahu.

„To nije situacija u Gazi ili potencijalno u Judeji i Samariji. Ako razmatrate izgradnju ograde tamo, morate da uzmete u obzir da ispod mogu iskopati tunele. Oni koji kažu da teritorija nema nikakvog značaja u moderno doba, treba (da pogledaju situaciju u) Gazi“, dodao je Netanijahu.

Marc Israel Sellem, Jerusalem Post, Pool via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh