Regioni

NEVIĐENI SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Otkrivena prevara, Hrvati lete na lažnim migovima!

Dosadašnjom istragom utvrđene su mnogobrojne nepravilnosti i ozbiljno se sumnja da je u tom poslu isplaćen mito!

Dvanaest remontovanih MiG-ova Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predati su u julu 2015. godine. Osam meseci posle toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a ostalih pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe ekskluzivno saznaje Jutarnji list.

Prema informacijama iz istrage, kriminalisti Vojne policije do sada su utvrdili da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine „prekucani“ serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu.

Utvrđeno je i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona.

Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji. Navodno četiri do pet godina. Postavlja se pitanje je li je baš tih sedam aviona koji su poslati u Ukrajinu na remont i vraćeno natrag ili se radi o nekim drugim avionima.

Čak se ozbiljno sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, i da remont na avionima uopšte nije ni rađen! Istraga je, kako saznaje Jutarnji list pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima.

(Jutarnji.hr)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh