Regioni

NEVREME U HRVATSKOJ: Olujni vetar prevrće kamione po putevima!

DUBROVNIK – Zbog jake bure, u subotu oko 20 sati prevrnuo se kamion na prilazu Paškom mostu. Vozač nije povređen, ali je bio u šoku kadaje uspeo da izaže iz kabine jer videpo da ga je od pada u ponor delila samo zaštitna ograda.

Zbog olujnog vetra za saobraćaj su potpuno zatvoreni autoputevi A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. U prekidu su neke katamaranske i trajektne linije, javlja Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače na zimske uslove na putevima u Lici.

Foto Printscreen 24sata.hr/čitalacFoto Printscreen 24sata.hr/čitalac

Na brzoj saobraćajnici Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobusima na sprat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrannjen saobraćaj za kamione s aceradama i dostavnim i vozilima.

U Lici je zabranjen saobraćaj za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za sva ostala vozila obavezna zimska oprema. U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Rijeka i trajektna linija Sumartin-Makarska.

Otakazuju se letovi... Aerodrom u Dubrovniku zatvoren (Foto Printscreen 24sata.hr)Otakazuju se letovi… Aerodrom u Dubrovniku zatvoren (Foto Printscreen 24sata.hr)

Olujna bura je na dubrovačkom području poremetila je ne samo putni već i avio saobraćaj. jutrošnji let iz Dubrovnika za Zagreb otkazan je, a na aerodromu kažu da niti za poslepodne prognoze nisu dobre.

– Ne znamo što će biti s letovima popodne, ali prognoze nisu dobre. I jučer su letovi bili otkazani zbog vjetra, rekao je dežurni dispečer Aerodroma u Dubrovniku. Meteoalarm je za područje Dubrovnika i okolice izdao narandžasto upozorenje.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh