Politika

„Nije bilo dokaza da su Srbi u pogođenoj zgradi“

amerika srbija, sad srbija, srbija amerika, srbija sad,Foto: iStock

Mogu da kažem da je meta koju smo pogodili bila pod stalnom prismotrom stotinama sati pre napada i tokom celog perioda nije bilo dokaza da je na toj poziciji bilo civila, a sigurno ne stranih talaca„, rekao je Skot Fonetu.

Ima mnogo stvari koje su još nejasne i mislim da ne možemo da komentarišemo detalje, ocenio je Skot i istakao da je zato najbolje da se fokusiramo na činjenice„, rekao je Skot.

Dvoje srpskih diplomata je kidnapovano, sada su mrtvi i to je velika tragedija, rekao je Skot, koji je ministru Ivici Dačiću i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, čim je za to čuo, odmah izjavio saučešće.

„Državni sekretar Džon Keri je isto bio u kontaktu sa Vučićem i obećao nastavak saradnje u pokušajima da se saznaju svi detalji i da podelimo informacije između naše dve službe“, rekao je Skot.

„Toliko znamo. U ovom trenutku najvažnija stvar je da damo prostor porodicama da žale i da nastavimo sa istragom detalja. Dok to ide, činjenice su, kako ih ja znam, da su dvoje vaših ljudi bili kidnapovani„, rekao je Skot.

Srpske vlasti su učinile sve što je u njihovoj moći da ih lociraju i oslobode, ocenio je Skot.

Prema njegovim rečima, vlasti Srbije su u tom procesu podelile sa specijalnim službama SAD informacije o lokaciji za koju su sumnjale da otmičari drže službenike ambasade.

Učinili smo šta smo mogli da saznamo da li su tamo. Nismo mogli da saznamo informacije, ali ono što mogu da kažem je da meta koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju su sa nama podelile srpske službe bezbednosti„, poručio je Skot.

„Moramo još da razjasnimo činjenice, ponovio je on, da saznamo što više možemo i važno je da naši i srpski stručnjaci podele sve informacije koje imaju, tako da možemo doći do konačnog zaključka“, naveo je ambasador.

Skot je, komentarušući reakcije iz Srbije proteklih dana, rekao da je to šok za srpski narod i Vladu i da su logične reakcije koje je čuo.

Bio je napad, a potom su obavešteni da su srpski državljani pronađeni na lokaciji i da su ubijeni, pa je reakcija normalna. Ipak mislim da još ima stvari koje moraju biti razjašnjene“, rekao je Skot.

Osnovna činjenica ostaje, naglasio je Skot, a to je da se strašna tragedija dogodila, dvoje državljana Srbije su mrtvi i mi iz dubine naših srca iskazujemo saučešće porodicama, njihovim kolegama i Vladi Srbije.

Potrebno je vreme da rane zacele, rekao je Skot i naglasio potrebu da se sprovede puna istraga.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh