• Zdravlje

  Nije za gadljive: Usporeni snimak kijanja

  Foto: ScreenShot

  Kijanje je uobičajeno, ali naučnici još uvek nisu sigurni šta se tačno dešava u našem telu kada kijamo. Istraživači sa Tehnološko instituta u Masačusetsu (MIT) istražuju ovu temu, a u međuvremenu su snimali ljude dok kijaju i shvatili da je proces komplikovaniji nego što su mislili.

  „Kapljice još uvek nisu formirane u trenutku kada ‘izlaze’ iz usta, kao što se ranije pretpostavljalo,“ kaže autorka istraživanja Lidija Buriba.

  Njen tim nastaviće da istražuje kijanje, a planiraju da taj proces snime kamerama koji će im omogućiti da kijanje posmatraju u 3D formatu.

  Istraživači su u stidiji 2014. godine otkrili da kašljanje i kijanje „putuju“ daleko u vazduhu, što znači i da se bakterije prenose dalje. Dakle, sledeći put kada vidite nekoga da kija ili kašlje, a da ne stavi ruku na usta, održite mu lekciju!

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com