• Novosti online

  Никад у историји нисмо били тако сами као 1999. године

  Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да је „НАТО агресија 1999. године можда најмрачнији и најтежи час” српске историје у којој, како је навео, Србија никад није била тако сама, преноси Бета.

  „И они народи и земље који јесу наши пријатељи, били су далеко, вођени политичким елитама које су сматрале да је бомбардовање Србије и Савезне Републике Југославије мала жртва за велики свет који им се нуди”, рекао је Вулин на отварању међународне конференције „Одбрана од НАТО агресије – 20 година после” у Дому гарде у Београду.

  „То је био период у којем је од нас тражено да се самопоништимо, да заборавимо и да се одрекнемо својих ратника, да заборавимо суштину и смисао наше борбе. Период у којем се од нас тражило да прихватимо кривицу за туђе злочине, да се стидимо злочина других и да их прихватимо као своје”, навео је Вулин, пренело је Министарство одбране.

  По Вулиновим речима, НАТО 1999. године у плановима за копнену интервенцију „није зауставила техника, ни премоћ Србије већ свест да ће се војска и народ бранити”.

  „У рату који нисте изабрали, у рату који не можете ни да поведете ни да завршите, шта вам друго преостаје него да се браните и да се браните упорно, одлучно и сигурно”, навео је министар. Конференцију поводом 20 година НАТО агресије организује Универзитет одбране Министарства одбране а на њој учествују и представници Русије, Кине, Белорусије и Босне и Херцеговине, додаје се у саопштењу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com