Gradovi

Nikodijević: Podrška inicijativama mladih

BEOGRAD – Grad Beograd pruža i uvek će pružati podršku inicijativama mladih i njihovim organizacijama koje za cilj imaju da poboljšaju svet u kome živimo, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, na konferenciji „Forum UN posvećen održivom razvoju“.

Reč je o skupu mladih aktivista Uneska i čanovima klubova UN u Srbiji.

„Vaš entuzijazam i nove ideje, jesu pokretačka snaga svakog progresa i vi zato morate biti svesni da ono što danas govorite i činite ima svoje ođeke u budućnosti u kojoj ćete živeti i raditi“, poručio je Nikodijević.

Dodao je da je neophodno da mladi istraju u svojim inicijativama i budu uporni u realizacijama svojih ideja, iako im se ponekad čini da ne nailaze na razumevanje.

„Mladi imaju pravo da greše, ali nemaju pravo da odustanu i da ne čine ništa“, kazao je Nikodijević, prenosi Beoinfo.

Skupu se obratila i stalna koordinatorka UN u Srbiji Irena Vojačkova Solerano, koja je pohvalila napore organizatora i doprinos Beograda da se u javnom govoru i u svesti građana sve više upotrebljava termin „održivi razvoj”.

„Srbija je među 80 zemalja sveta koje su oblikovale strategiju održivog razvoja i rade na primeni standarda koji će u budućnosti postati obaveza u planiranju svih oblika ljudske delatnosti“, istakla je Solerano.

Foto Tanjug, O. Toskić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh