Gradovi

Nikolić doputovao u posetu Moskvi

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u Moskvu gde će se tokom dvodnevne posete sastati sa patrijarhom Kirilom, koji će mu uručiti i posebnu nagradu, kao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika, predstavnici Ruske pravoslavne crkve priredili su srdačnu dobrodošlicu predsedniku Nikoliću.

Delegaciju je predvodio Vikarni episkop Patrijarha moskovskog Njegove Svetosti Kirila, Poremon, Vladika Antonije, član ruske Dume i specijalni izaslanik Vladimira Putina Aleksandar Babakov, predsednik Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda Valerij Aleksejev i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Prvog dana posete Moskvi, predsednik Nikolić će se sastati sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije, Kirilom.

Drugog dana posete, 10. marta, Nikolić će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Ruski patrijarh će Nikoliću uručiće posebnu nagradu, Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koja nosi ime moskovskog i sve Rusije Alekseja II.

Predsednik Srbije će se sastati i sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije za pitanja sunarodnika i međunarodnu humanitarnu saradnju, Ljubov Glebovom.

Inače, predsednik Rusije Vladimir Putin je postavio Ljubov Glebovu da vodi realizaciju izrade mozaika u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh