Gradovi

Nikolić i Čauhan:Jačati ekonomsku saradnju Srbije i Indije

Nikolić i Čauhan:Jačati ekonomsku saradnju Srbije i Indije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u razgovoru sa ambasadorkom Indije Narinder Čauhan, naglasio da dobra istorija odnosa Srbije i Indije daje snažan impuls unapređenju saradnje u svim segmentima.

„Moj susret sa predsednikom Mukerdžijem je potvrda iskrenog i nedvosmislenog prijateljstva dva naroda“ podvukao je predsednik Srbije i izrazio očekivanje da će se još više iskoristiti potencijal u ekonomskoj saradnji, saopstila je Služba za saradnju sa međima prerdsednika Republike.

On je rekao da će se lično založiti da se sve prepreke u ekonomskoj saradnji, a posebno indijskim investicijama otklone i poželeo indijskim investitorima uspešno poslovanje u Srbiji.

Ambasadorka Narinder Čauhan se složila da su bilateralni odnosi Srbije i Indije veoma dobri i da je ekonomija oblast u kojoj treba jačati saradnju. Ona je istakla da brojne indijske kompanije pokazuju interesovanje za ulaganje u Srbiju, naročito u oblasti namenske industrije.

„Srbija ima znanje i tehnologiju, a Indija finansijski potencijal, što stvara značajan prostor za strateško partnerstvo“, naglasila je ambasadorka.

Ona je izrazila zadovoljstvo zato što su sve učestalije posete srpskih privrednika toj zemlji, kao i brojnim olakšicama vezanim za vizni režim u obe zemlje, navedeno je u saopštenju.

Preview

NIKOLIC I CAUHAN

Slide

NIKOLIC I CAUHAN

Slide

NARINDER CAUHAN

Slide

NIKOLIC I CAUHAN

Slide

NIKOLIC I CAUHAN

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

NIKOLIC I CAUHAN

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh