• Gradovi

  Nikolić: I sami pregovori sa EU pomažu Srbiji da postane uredjena država

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Beogradu u razgovoru s delegacijom Parlamenta Švedske, koju je predvodio predsednik Parlamenta Urban Alin, da „Srbija izuzetno ceni podršku koju joj Švedska pruža na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji“.

  Nikolić je rekao da su „i sami pregovori sa EU mnogo pomogli Srbiji da postane moderna i uređena država“ i da bi bilo „jako dobro ako bi se svim zemljama u regionu više pomoglo da što brže uđu u EU, jer bi to ujedno bio i evropski podstrek uspostavljanju trajnog mira i stabilnosti u regionu“, saopštio je njegov kabinet.

  „Srbija se već godinama trudi da vodi politiku očuvanja stabilnosti u regionu, i bez obzira na to što ne dele baš sve zemlje iz okruženja takvu odgovornost koju naša država ima prema tom pitanju, mi smatramo da je politika stabilnosti jedina ispravna i Srbija od nje neće odstupati ni ubuduće“, rekao je Nikolić.

  Predsednik Parlamenta Švedske Urban Alin rekao je da je za sve države u Evropi značajno da znaju da imaju stabilno okruženje, a da upravo to omogućavaju članstvo u EU i primena evropskih standarda.

  Zbog toga Švedska aktivno podržava napore Srbije da što pre postane članica EU i raduje se svakom njenom uspehu na evropskom putu, rekao je Alin navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com