• Gradovi

  Nikolić: Ivanić ne radi dovoljno za Srpsku

  BEOGRAD/BANJALUKA – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je optužbe srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da se meša u unutrašnje odnose u BiH i ocenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Srpsku.

  Ivanić, naime, smatra da je otvorena podrška predsednika Srbije predsedniku Republike Spske Miloradu Dodiku potpuno neprimerena, jer znači svrstavanje na jednu stranu.

  Ivanić je za sarajevski Dnevni avaz rekao juče i da to praktično znači svrstavanje na jednu stranu i neku vrstu arbitriranja u odnosima među političkim strankama u BiH.

  „Moja poruka kada se čujem s njim (Nikolićem) će biti: ne uplićite se u naše unutrašnje prilike, to je naša stvar, a mi se nećemo uplitati u vaše unutrašnje prilike jer to je vaša stvar“, kazao je Ivanić, prenela je Hina.

  Ivanić je, naime, na taj način reagovao na izjavu Nikolića banjalučkom RTRS-u kada je, kako se navodi, dao nedvosmislenu podršku Dodiku.

  Nikolić je na to odgovorio da se nikada nije mešao u unutrašnje odnose drugih država, posebno ne susednih, i sve što je u mandatu radio bilo je usmereno na to da svi iz bivše Jugoslavije imaju bolje odnose.

  „I oni jesu bolji, nego što su ikad bili, a nisam ja kriv što država BiH ne funkcioniše kako treba i što Mladen Ivanić tamo ne predstavlja svoj entitet“, rekao je Nikolić za beogradski Kurir.

  Prema njegovim rečima, umesto da bude u direktnoj vezi sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Ivanić radi protiv njega.

  „I to mi je strašno bolno, zato što znam da ti sukobi ugrožavaju Republiku Srpsku“, naveo je Nikolić.

  Dodajući da ne radi ništa protiv Srpske, niti želi da se svrsta na bilo čiju stranu, Nikolić je podsetio da je njegova ustavna obaveza da štiti srpski narod.

  „Dejtonsko pravo i obaveza je da se sačuva srpski entitet koji se zove Republika Srpska. Ako to ne zna predstavnik Republike Srpske na nivou BiH Mladen Ivanić, ja znam. Nemam ništa protiv Ivanića, izabrao ga je narod, samo ne sme ni on da ima ništa protiv Milorada Dodika, koga je takođe izabrao narod“, naveo je predsednik Srbije.

  Na konstantaciju da to što štiti Dodika, može da se protumači kao mešanje, Nikolić je rekao da ne štiti Dodika, već Republiku Srpsku i da je Dodik predsednik Republike Srpske.

  „I tu se moja priča o njima završava. Ivanić ne radi dovoljno za Srpsku. Bio sam svedok kada je u Zagrebu Bakir Izetbegović loše govorio o Dodiku, vrlo loše, sa teškim optužbama. Ivanić je govorio posle njega i nije ni pomenuo Dodika, što je bilo veoma čudno. Trebalo je da kaže nešto u njegovu odbranu, bar ono što misli da nije tačno“, rekao je Nikolić.

  Nikolić je dodao da će uvek govoriti šta misli, makar se to i ne svidelo komšijama.

  Foto Tanjug, M. Đoković, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com