• Politika

  Nikolić Lavrovu: Vi ste u glavnoj ulozi u Beogradu

  „Želim vam uspeh na konferenciji u Beogradu i da razgovarate s onima s kojima trenutno ne razgovarate dovoljno, jer iz toga može da izađe samo nešto dobro“, poručio je Nikolić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Rusije.

  On je u ime, kako je rekao, naše male Srbije, zahvalio Rusiji, a posebno predsedniku Vladimiru Putinu, na borbi protiv svetskog terorizma, izražavajući žaljenje zbog ruskih žrtava, ali i napominjući da je u toj borbi cilj veliki, a da je Srbija spremna da svakome ko se protivi tom zlu pruži svu moguću pomoć.

  Istovremeno s političkim, dodao je, Srbija razvija i ekonomske odnose s Rusijom, razvijaće ih još intenzivnije, jer time, kako je naveo, „želimo da pokažemo da smo protiv uvođenja sankcija, a da našim prijateljima u EU pokažemo da odbijajući da uvedemo sanjkcije Rusiji ne znači da smo protiv EU„.

  Nikolić je poručio da očekuje još veći obim saradnje s Rusijom, te da će Srbija sve što se dogovori ispuniti, ali da nikad neće priznati Kosovo.

  „Ne treba da nas podržavate ako jednog dana to izneverimo, a isto tako nećemo uvoditi sakncije Rusiji, jer predugo smo mi trpeli sankcije da bismo ih nekome drugom uvodili“, poručio je Nikolić i zaključio:

  „Ovde je vaša uloga veoma velika, najveća, iako mnogi to neće da priznaju, utičite da ovo bude skup o evropskom miru i bezbednosti“, rekao je Nikolić.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com