Politika

Nikolić o raspuštanju Skupštine, genima,tabloidima

tomislav nikolić, predsednik srbije,Foto: FoNet/TV FoNet

Prema njegovim rečima, ostavka premijera Aleksandra Vučića kao „uvod“ u izbore logična je kada je vlada loše radila, ili kada opozicija dokaže da su se stekli uslovi za vanredne izbore.

Очекујем захтев за распуштање Парламента #intervju#Pink

— Томислав Николић (@predsednikrs) January 26, 2016

„Ovde je ideja da vlada proveri kod građana da li je uradila dovoljno i da li ima vremena da uradi sve ono što je obećala“, rekao je Nikolić u intervjuu za TV Pink, i dodao da je zato prirodnije raspuštanje Skupštine, kako bi se stekli formalni uslovi za raspisivanje vanrednih izbora.

Nikolić je podsetio da ima zamrznuto članstvo u Srpskoj naprednoj stranci, iako više nije funkcioner, i u tom smislu naveo da mu nije svejedno kako će proteći izbori i da li će, nakon njih, Srbija ostati stabilna ili ne.

„Stabilnost je ono čime ćemo u Evropi u ovom trenutku da se pohvalimo. Građani znaju da ono što smo zajedno Aleksandar Vučić i ja obećali nije laž ni obmana iz magle. Neko je trebalo iskreno da počne da radi, da upozna građane sa situacijom u kojoj se zemlja nalazi, i to smo očekivali od hrabre vlade, da postavi Srbiju na put sa koga ne može tako lako da se skrene“, rekao je Nikolić.

Очекујем захтев за распуштање Парламента #intervju#Pink

— Томислав Николић (@predsednikrs) January 26, 2016

On je rekao da je ubeđen da će i posle izbora SNS voditi vladu, te da ne očekuje nikakve promene koje bi Srbiju povukle u drugom pravcu, koje bi ugrozile njenu bezbednost i dovele do sukobljavanja, možda i na ulicama.

„Ne verujem u takav ishod“, rekao je Nikolić.

O OČUVANU NACIJE I TABLOIDIMA

Kakva je to jeres i povreda Ustava Srbije ako neko želi da čuva svoju naciju, upitao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, odgovarajući na kritike posle svog govora na otvaranju Centra za matične ćelije u Kragujevcu.

Biran sam na pet godina, tako će i biti

Upitan da li je razmišljao o ostavci, što su zatražili predstavnici opozicije nakon tog govora, Nikolić je rekao da svako ko misli da je on povredio Ustav ne treba da od njega traži ostavku, već da pokrene raspravu u skupštini, pa pred Ustavnim sudom. „Ako su me građani birali na pet godina, ko sam ja da kažem da mi je dovoljno četiri godine. Nisam bolestan, nisam loše radio svoj posao“, rekao je Nikolić.

Nikolić je, komentarišući kritike na svoju izjavu da bi u našoj zemlji trebalo da se rađaju deca sa srpskim genetskim materijalom i kodom, rekao da je srpska nacija u krizi, a da on samo želi da Srbija stvori uslove svojim građanima, među njima i Srbima, da produže vrstu.

„Da naši čukununučići genetski liče na nas, da, ako bi ustao neko od njihovih predaka, da ga prepozna kao svog. Inače, svašta može da se desi i na to upozoravaju stručnjaci…samo ćute da ne bi bili napadnuti“, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije ocenio je večeras da se „promenilo novinarstvo“, te da danas komunikacija znači nešto drugo od kupovine novina na kioscima.

On je dodao da veruje da ce se medijski rat nastaviti, i da će tabloidi i dalje nastojati i kad je reč o njemu, ali i ne samo o njemu, da rade na način na koji rade, ali da on, što se njega tiče, neće nikog razuveravati, niti ubeđivati da je nešto što radi dobro, poput fondacije njegove supruge, šta god o tome pisali tabloidi.

Prema njegovim rečima, u tabloidima misle „sad ćemo ga mi staviti na naslovnicu, u 150.000 primeraka, pa će on da cvili“.

„A ja nikada neću da cvilim“, rekao je Tomislav Nikolić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh