Novosti online

Николић положио венац на Споменик незнаном јунаку

Председник Србије Томислав Николић данас је поводом Дана државности положио венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

„На Сретење 1804. године Србија је отворила врата слободе, на Сретење 1835. године врата демократије. На част, славу и хвалу нашим прецима, за наук нама и нашим потомцима. Вечита је Србија”, написао је Николић у Спомен књизи.

Николић ће на свечаности у 11 сати доделити одликовања појединцима, институцијама, припадницима Министарства одбране и Војске Србије, а касније организовати и свечани пријем у згради Генералног секретаријата председника Републике. (Танјуг)

—————————-

Честитке за Дан државности

Грађанима Србије, Влади Србије и државном руководству данас су Дан државности честитали шеф мисије ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, председник Индије Пранап Мукерџи, председица Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, ЛДП, као и институције и појединци.

„Честитам свима Дан државности”, написао је Девенпорт на друштвеној мрежи „Твитер”.

Председник Индије Пранап Мукерџи честитао је Дан државности влади и народу Републике Србије.

Цвијановић је Дан државности честитала премијеру Србије Александру Вучићу.

Цвијановић је, у честитки председнику Владе Србије, Дан државности честитала државном руководству и свим грађанима, пожелевши напредак, благостање, успех у јацању политичке и економске стабилности, регионалног и међународног положаја”.

„Републику Српску и Републику Србију везују нераскидиве везе, међусобно разумевање и подршка по питањима од суштинског интереса. Уверена сам да ћемо наше братске односе и у будуће развијати и јачати на најбољи могући начин, у духу Споразума о специјалним паралелним односима између Српске и Србије, на добробит наших народа”, написала је Цвијановић.

Грађанима Србије Дан државности је честитала и Либерално демократска партија, поручујући да је слободарски дух из кога је проистекао устанак донео ослобођење, а Сретењски устав слободу, оличену у правима и слободама грађана.

„Дан државности је празник слободе којим се обележава не само слободарска традиција српског народа, већ и поштовање свих грађанки и грађана Србије различитих етничких, верских и културних идентитета”, каже ЛДП и додаје да је данас више него икад потребна уређена земља која ће чувати сваку слободу, право на достојанстен живот људи који у њој живе и која ће бити огледало свакога од нас и поштена мера наше вредности, права и обавеза.

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић честитао је грађанима Србије Дан државности.

Честитка на Дан државности стигла је и од Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије из Бања Луке, са жељом да Србија сваки наредни 15. фебруар слави снажнија, богатија и срећнија. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh