Gradovi

Nikolić predložio formiranje Mešoivite komisije

DOHA/BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Dohi sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar, šeikom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem i predložio formiranje Mešovite komisije.

Presednik Srbije je, nakon potpisivanja sporazuma, predložio da se formira Mešovita komisija koja bi definisala konkretne oblasti za koje postoji interes i mogućnosti za sveobuhvatnu saradnju.

Nikolić je istakao da trenutna ekonomska saradnja između dve zemlje nije dovoljno razvijena, a da je trgovinska razmena vrlo skromna, imajući u vidu mogućnosti dve privrede.

„To je nešto što, kao prijatelji, možemo i moramo da promenimo, u interesu boljeg života svih naših građana“, rekao je Nikolić, saopštila je presednikova Služba za informisanje.

Predsednik Srbije je pozvao katarske kompanije da ulažu u srpsku privredu, istakavši da je Srbija zemlja koja može mnogo toga da ponudi investitorima.

Šeik Abdulah bin Naser bin Kalif Al Tani se saglasio sa Nikolićem da se iz Katara u Srbiju uputi privredna delegacija, koja bi na pravi način mogla da sagleda sve mogućnosti za dalju saradnju.

On je izrazio uverenje da naše dve zemlje mogu uspešno da sarađuju u brojnim oblastima i da bi zato bilo dobro da se što pre uspostavi kontakt između zainteresovanih katarskih kompanija, srpskih privrednika i Vlade Republike Srbije.

Nikolić je prihvatio predlog da Vlada Srbije pripremi prospekte svih preduzeća koja mogu da sarađuju sa katarskim kompanijama, a posebno prospekte za 36 banja koje su u procesu privatizacije, a za koje su katarske firme zainteresovane.

Predsednik Srbije je sinoć, tokom sastanka sa delegacijom najuticajnijih katarskih privrednika koje je predvodio šeik Fejsal bin Kasim Al-Tani, predsednik Katarske biznis asocijacije pozvao katarske kompanije da ulažu u srpsku privredu, istakavši da je Srbija zemlja koja može mnogo toga da ponudi investitorima.

Foto Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh