Gradovi

Nikolić primio vaterpoliste

Nikolić: Zahvalnost Vladi Srbije na organizaciji turnira

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je večeras vaterpolo reprezentaciju Srbije posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Nikolić je „delfine“ i žensku vaterpolo selekciju Srbije dočekao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike sa loptom, koju su mu uručili reprezentativci 2014. godine, posle osvajanja titule prvaka Evrope u Budimpešti.

„U Srbiji svake godine govorim na važnom događaju i svaki put se spremam za to. Sada mi i vaterpolisti prave „muku“. Poklonili ste mi loptu 2014. godine, koju sam čuvao u svojoj kancelariji. Bio sam ubeđen da, ako ona bude stajala na tom mestu, da ćemo biti ponovo prvi“, rekao je Nikolić, koji je bio predsednik Organizacionog odbora 32. prvenstva Evrope u vaterpolu.

Nikolić je dodao da su vaterpolisti izdržali sve napore i savladali velikog protivnika.

„Hvala vam što ste bili prvi, trebalo je izdržati sve to. Pošto mi ovde niko neće zviždati, mogu da se zahvalim Vladi Srbije na organizaciji turnira. Iz LEN-a smo dobili najveće moguće pohvale“, istakao je Nikolić.

Najiskusniji srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić uručili su zlatne medalje Nikoliću i Vanji Udovičiću, ministru omladine i sporta i bivšem saigraču iz reprezentacije.

„Čast mi je što mogu da pričam o sjajnom i uspehu. Beograd je ušao u istoriju evropskog vaterpola, pomerili smo granice u organizaciji. Vlada je odvojila skoro sva sredstva, ali preostale su nam još dve četvrtine naše utakmice, jer nam preostaje da napravimo Nacionalni vaterpolo centar u Vrnjačkoj banji“, poručio je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću na podršci.

„Vaterpolisti su ponos Srbije i najveći brend. Imali smo podršku predsednika Nikolića i premijera Vučića, hvala Vladi što nam je kupila dom u Vrnjačkoj banji. Moram da istaknem da smo od mnogih dobili priznanje da je u Srbiji organizovano najveće prvenstvo ikada“, rekao je Krivokapić.

Vaterpolisti Srbije juče su u finalu, pred 16.000 gledalaca u Kombank areni, savladali Crnu Goru 10:8 i tako po sedmi put postali prvaci Evrope.

Foto Tanjug, Zoran Žestić

Preview

VANJA UDOVICIC

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

Slide

SLOBODAN NIKIC, ZIVKO GOCIC I VANJA UDOVICIC

Slide

DEJAN SAVIC I TOMISLAV NIKOLIC

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

Slide

IVICA DACIC, TOMISLAV NIKOLIC I DEJAN SAVIC

Slide

DEJAN SAVIC I TOMISLAV NIKOLIC

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

Slide

VANJA UDOVICIC, TOMISLAV NIKOLIC

VANJA UDOVICIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh