Gradovi

Nikolić razgovarao sa predsedicom parlamenta UAE i šeikom

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas, drugog dana boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sa predsednicom parlamenta UAE Amal al Kubaisi, koja se Srbiji zahvalila zbog ispravnog načina shvatanja dešavanja na Bliskom Istoku.

Nikolić je takođe razgovarao i sa generalnim direktorom Investicione agencije Abu Dabija (ADIA) šeikom Hamedom bin Zajedom al Nahjanom o novim načinima investiranja te zemlje u srpsku privredu.

Kako je saopštila Pres služba za saradnju sa medijima predsednika, Nikolić i predsednica parlamenta izrazili su zadovoljstvo zbog jačanja saradnje dve zemlje.

Al Kubaisi je rekla da je veoma zahvalna na tome što Srbija na ispravan način shvata dešavanja na Bliskom Istoku, kao i na civilizovanom i humanom odnosu Srbije prema izbeglicama koje prelaze preko njene teritorije.

„Srbija je svojim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dokazala da je zemlja u kojoj je investiranje apsolutno sigurno i koja je potpuno otvorena za zajedničke projekte sa stranim investitorima. Zato je sada pravo vreme da se ekonomska saradnja Srbije i UAE dodatno unapredi“, rekao je Nikolić tokom sastanka sa šeikom Hamedom bin Zajedom.

Predsednik Srbije i direktor Investicione agencije razmotrili su nove načine investiranja UAE u srpsku privredu, sa posebnim interesovanjem za unapređenjem i proširenjem kompanije Er Srbija.

Nikolić posetu UAE završava danas, sastankom sa predstavnicima Crvenog polumeseca iz UAE, koji su u Srbiji učestvovali u više značajnih humanitarnih akcija.

Foto Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

Preview

NIKOLIC I BIN ZAJED

Slide

NIKOLIC I AL KUBAISI

Slide

NIKOLIC I AL KUBAISI

NIKOLIC I BIN ZAJED

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh