Gradovi

Nikolić sa Burkhardom i Ikonomidisom o migrantskoj krizi

BEOGRAD – Državni sekretar MUP-a Srbije Aleksandar Nikolić sastao se danas sa šefom Misije OEBS Peterom Burkhardom i ambasadorom Grčke Konstantinosom Ikonomidisom, sa kojim je dogovorio češće sastanke, na kojima bi razmenjivali aktuelne informacije o migrantskoj krizi, a radi unapređenja saradnje dve zemlje.

Nikolić je na sastanku sa grčkim ambasadorom istakao da Srbija prati odluke zemalja na balkanskoj ruti, među kojima su tri zemlje članice EU – Slovenija, Hrvatska i Austrija, saopšteno je iz MUP-a.

Državni sekretar je rekao da je Srbija uvek postupala kao zemlja članica EU, bez obzira na status kandidata, čime pokazuje posvećenost evropskim integracijama.

„U migrantskoj krizi treba voditi računa o bezbednosnom aspektu, u cilju zaštite interesa građana Srbije i njihove imovine, što je osnovni zadatak MUP-a, što podrazumeva i stalno praćenje mogućih bezbednosnih izazova i pretnji po pitanju terorizma“, naglasio je Nikolić.

Nikolić se Burkhardu zahvalio na podršci koju OEBS pruža MUP-u Srbije.

Burkhard je izrazio zabrinutost zbog migrantske krize i pokazao interesovanje po pitanju kretanja migranata balkanskom rutom, kao i za aktivnosti koje MUP preduzima u rešavanju ovog aktuelnog problema, navodeći da će OEBS biti pouzdan partner MUP-a u u cilju unapređenja kapaciteta tog ministarstva.

Foto Tanjug/ O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh