Gradovi

Nikolić se sastao sa ambasadorom Pakistana

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Arifom Mahmudom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom saradnje Srbije i Pakistana, posebno u oblasti vojne industrije.

„Srbija gaji iskreno prijateljstvo prema Pakistanu uprkos činjenici da ne delimo stavove u određenim pitanjima. Pakistan je priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i mi znamo kako je došlo do tog priznanja“, naglasio je predsednik Srbije.

On je dodao da uprkos krizi i smanjenju troškova, u srpskoj diplomatiji postoji potreba da se razmotri otvaranje ambasade u Islamabadu, saopštila je Preš služba predsednika Srbije.

Mahmud se zahvalio predsedniku Srbije na podršci i prijateljskom odnosu prema Pakistanu i njemu lično.

„Putovao sam u najzabačenija sela u Srbiji i imao priliku da upoznam gostopromstvo i dobrotu srpskog naroda. Izbeglička kriza je pokazala da je Srbija najgostoljubivija zemlja na migrantskoj ruti“, rekao je Mahmud.

On je istakao da Pakistan podržava evrointegracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine.

„Vidim u Srbiji mnogo više optimizma i u političkom i u ekonomskom smislu“, podvukao je Mahmud.

Nikolić je istakao da je Srbija tranzitna zemlja i da je mnogo lakše biti u toj poziciji, nego u poziciji zemlje krajnje destinacije.

On je podsetio da se Srbija nalazi na raskrsnici Istoka i Zapada: „Nama je istok u srcu, ali želimo da živimo kao zapad. Mi to ne možemo, a razlog je naša prošlost i ono što nas čini. Mi jednostavno ne možemo da se opredelimo i zato smo prijatelji i jednima i drugima“, naglasio je predsednik Srbije u razgovoru sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh