Politika

Nikolić: Slede nove investicije iz Emirata

nikolić,emirati,bin zajedFoto: Služba predsednika Srbije

„Razgovaramo o izvesnom broj projekata koji uključuju izgradnju fabrika i bolnica na mestima gde muslimani čine većinu“, rekao je Nikolić tom listu tokom dvodnevne posete UAE, dodavši da su Emirati zainteresovani za privatizaciju Telekoma Srbija i drugih sektora.

List podseća da su u Srbiji investirale kompanije sa sedištem u UAE kao što su Etihad ervejz (Er Srbija), Igl Hils (Beograd na vodi), Al Dahra (poljoprivreda) i Razvojni fond Abu Dabija.

Zajednička vojna proizvodnja

Govoreći o vojnim vezama između dve zemlje, Nikolić je rekao da su UAE zainteresovani za neke vojne proizvode srpske industrije. „Sada ulazimo u fazu zajedničke proizvodnje, a taj projekat se sprovodi u vojno-tehničkim institucijama u Srbiji u saradnji sa Emiratima. Prodavaćemo robu ne samo UEA, već i trećim tržištima“, naveo je Nikolić.

Nikolić je istakao da će projekat „Beograd na vodi“ dati novi izgled srpskoj prestonici.

„Radovi su počeli. Napravili smo pešačke staze u okruženju tako da ljudi mogu da obiđu tu lokaciju i vide kako se izvode radovi. Sada prodajemo poslovni i stambeni prostor“, rekao je predsednik Srbije, navodi „Galf Njuz“.

Nikolić je, takođe, ukazao da je Srbija stabilna zemlja sa odličnom ocenom kako Međunarodnog monetarnog fonda tako i Svetske banke.

„Vlada podstiče zapošljavanje i mnogi projekti su do sada sprovedeni. Očekujemo dolazak više investitora u Srbiju jer je svaka investicija bila uspešna“, poručio je.

Rekao je i da Er Srbija ima uspešnu saradnju sa Etihad ervejzom, i ocenio da bi bilo dobro da dve aviokompanije prošire poslovanje u drugim zemljama.

Nikolić je pozdravio napredak UAE u svim oblastima i podsetio da istorija prijateljstva Srbije sa tom zemljom datira još iz vremena šeika Zajeda i Tita.

„U to vreme je bivša Jugoslavija živela bolje nego Emirati. Međutim, vremena su se promenila i UAE mogu da pomognu Srbiji tako što će obezbediti zaposlenje što je moguće većem broju ljudi“, poručio je on.

Predsednik Nikolić boravio je 18. i 19. januara u radnoj poseti UAE, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima te zemlje i prisustvovao otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh