Gradovi

Nikolić: Srbija otvorena za investicije kineskih kompanija

Nikolić sa delegacijom kineske kompanije „CRRC Zhuzhou Locomotive Co Ltd“

BEOGRAD – Srbija je potpuno otvorena za investicije kineskih kompanija, u skladu sa strateškim partnerstvom naše dve zemlje i svime što je dogovoreno sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i premijerom Li Kećiangom, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Kineski kapital je dobrodošao u Srbiju i uveren sam da ćemo zajedničkim radom i ostvarenjem zajedničkih proizvodnih projekata, uspeti da realizujemo sve što je planirano, a samim tim i da u značajnoj meri razvijemo našu ekonomsku saradnju“, rekao je Nikolić na sastanka sa delegacijom kineske kompanije „CRRC Zhuzhou Locomotive Co. LTD“, koju je predvodio potpredsednik kompanije Luo Čongfu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kineska kompanija „CRRC Zhuzhou Locomotive Co. LTD“ bavi se proizvodnjom opreme i transportnih uređaja u železnici, opreme za civilni saobraćaj, novim izvorima energije i istraživanjem novih materijala u građevinarstvu, a u Srbiji trenutno sarađuje sa Elektroprivredom Srbije, rekao je potpredsednik kompanije Luo Čongfu.

On je istakao da je geografski položaj Srbije odličan, bilo da je reč o izgradnji logističkog centra, ili lokaciji za izgradnju proizvodnih postrojenja. Sa odnosom cena i kvaliteta proizvoda koji nudi kineska kompanija, niko ne može da se takmiči, a jedino što traže je fer odnos pri poslovanju, pogotovo prilikom postavljanja uslova tendera, rekao je Luo.

Prema njegovim rečima, u Kini je sa velikim interesovanjem primljen poziv predsednika Nikolića privrednicima da ulažu u Srbiju, jer je građanima Kine jasno da naše dve zemlje vezuje, sa jedne strane tradicionalno prijateljstvo, a sa druge i lično prijateljstvo predsednika Nikolića i Si Đinpinga.

Luo se složio sa idejom predsednika Srbije da srpsko-kineski zajednički projekti, koji su se do sada uglavnom bazirali na izgradnji infrastrukture, pređu na novi nivo, odnosno investiranje u proizvodnju.

Nikolić i Luo saglasili su se da je Srbiji potreban podstrek u vidu dugoročne saradnje sa najznačajnijim kineskim kompanijama, kao što je „CRRC Zhuzhou Locomotive Co. LTD“, koja je po veličini 266. kompanija na svetu, zapošljava više od 170.000 radnika, a pokazala je jasnu nameru da se razvija i na srpskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh