• Politika

  Nikolić: Srce nam je na Istoku, ali želimo Zapad

  predsednik Srbije Tomislav NikolićFoto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

  U razgovoru s ambasadorom Pakistana Arifom Mahmudom, Nikolić je rekao da je Srbija na raskrsnici Istoka i Zapada.

  „Nama je Istok u srcu, ali želimo da živimo kao Zapad. Mi to ne možemo, a razlog je naša prošlost i ono što nas čini. Mi jednostavno ne možemo da se opredelimo i zato smo prijatelji i jednima i drugima“, rekao je Nikolić.

  Predsednik je u razgovoru s ambasadorom Pakistana izrazio je zadovoljstvo napretkom saradnje dve zemlje, posebno u oblasti vojne industrije.

  „Srbija gaji iskreno prijateljstvo prema Pakistanu uprkos činjenici da ne delimo stavove u određenim pitanjima. Pakistan je priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i mi znamo kako je došlo do tog priznanja“, rekao je Nikolić i dodao da uprkos smanjenju troškova treba razmotriti otvaranje ambasade u Islamabadu.

  Mahmud je zahvalio Nikoliću na podršci i prijateljskom odnosu prema Pakistanu i njemu lično, navodi se u saopštenju.

  „Putovao sam u najzabačenija sela u Srbiji i imao priliku da upoznam gostopromstvo i dobrotu srpskog naroda. Izbeglička kriza je pokazala da je Srbija najgostoljubivija zemlja na migrantskoj ruti„, rekao je Mahmud.

  On je rekao da Pakistan podržava evrointegracije Srbije, kao i dijalog Beograda i Prištine. „Vidim u Srbiji mnogo više optimizma i u političkom i u ekonomskom smislu“, rekao je Mahmud.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com