Gradovi

Nikolić u poseti Indoneziji

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić od danas boravi u zvaničnoj trodnevnoj poseti Republici Indoneziji, na poziv predsednika te zemlje Džoka Vidoda.

Tokom posete Indoneziji, Nikolić će se sastati sa Vidodom i potpisaće dva sporazuma, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije.

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indonezije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša i Program saradnje u oblasti obrazovanja između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Indonezije.

Nikolić će se tokom boravka u Indoneziji sastati i sa predsednikom Predstavničkog doma Republike Indonezije Adeom Komarudinom, predsednikom Salim Group Entonom Salimom i predsednikom kompanije Bawazir group Fejzalom Bavazirom, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Srbije će položiti venac na Nacionalnom groblju heroja Kalibata, posetiće Nacionalni arhiv Republike Indonezije kao i Nacionalni muzej Indonezije.

Salim Group je najveći konglomerat u Indoneziji, sastoji se od većeg broja kompanija koje imaju delatnosti u najrazličitijim oblastima ekonomije: poljoprivredi, građevinarstvu, hemijskoj industriji, farmaciji, osiguranju.

Jedna od kompanija u sastavu Salim Group je i kompanija Indofud (Indofood).

U toku je završna faza realizacije projekta izgradnje fabrike nudli (testenina za instant supe) kompanije Indofud u Inđiji.

Bawazir group, investitor iz Indonezije u Srbiji, vodeći je indonežanski proizvođač pečuraka, čiju izgradnju finalizuje u Kovinu.

Kompanija Bawazir group registrovana je u Srbiji pod imenom „Delta Danube“.

Nacionalni arhiv Indonezije i Arhiv Jugoslavije ostvaruju dugogodišnju uspešnu saradnju. Arhiv Jugoslavije je 2013. godine potpisao Memorandum o razumevanju između Arhiva Jugoslavije i Nacionalnog arhiva Republike Indonezije u oblasti arhivske građe.

Na osnovu Memoranduma ostvaruje se saradnja u razmeni arhivske građe, zajedničkim publikacijama, izložbama i projektima.

Nacionalni arhiv Indonezije je, uz podršku Arhiva Jugoslavije, nosilac projekta „Memorija Pokreta nesvrstanih kao memorija sveta“ pri UNESKU, kao nematerijalna kulturna baština, koji bi zajednički trebalo da kosponzorišu sve zemlje domaćini samita Pokreta nesvrstanih.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh