Gradovi

Nikolić u UAE: Obostrana korist od ulaganja u srpsku industriju

Nikolić u UAE: Obostrana korist od ulaganja u srpsku industriju

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti, na poziv Muhameda bin Zajeda Al Nahjana prestolonaslednika Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nikolić je razgovarao Al Nahjanom o proširenju saradnje između Srbije i UAE.

Predsednik Srbije je istakao da je dosadašnja saradnja između naše dve zemlje bila veoma uspešna, pogotovo u oblasti poljopoprivrede i razvoja „Er-Srbije„, ali da budućnost otvora mnoge nove mogućnosti, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Nikolić je rekao da bi za investitore iz UAE bilo veoma profitabilno ulaganje u srpsku industriju, a da bi to Srbiji donelo nova radna mesta, što znači da bi obe strane imale izuzetnu korist od takve saradnje.

Srbija je zemlja koja pruža odlične uslove investitorima i ima povlašćen pristup mnogim svetskim tržištima, što je njena ogromna prednost, istakao je predsednik Nikolić.

Nikolić u Abu Dabiju imao više bilateralnih susreta

U okviru 9. svetskog samita za energiju budućnosti Nikolić je na marginama ima više bilateralnih susreta.

On se susreo sa predsednikom Meksika Enrikeom Penjom Nijetom, predsednikom Nigerije Muhamaduom Buharijem, predsednikom Sejšela Džejmsom Mišelom, predsednikom Islanda Olafurom Ragnarom Grimsonom.

Takođe, Nikolić je razgovarao sa predsednikom Palaua Tomijem Remengesauom, predsednikom Vlade Maroka Abdelilah Bankiraneom i generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Ban Ki-munom, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Nikolić je konstatovao tokom razgovora da postoji izvanredna bilateralna saradnja i iskoristio priliku da se još jednom zahvali liderima zemalja koje nisu priznale tzv. Republiku Kosovo, na podršci koju pružaju teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na podršci prilikom glasanja o prijemu tzv. Republike Kosovo u UNESKO.

Preview

TOMISLAV NIKOLIC I ABDELILAH BENKIRAN

Slide

TOMISLAV NIKOLIC I MUHAMAD BUHARI

Slide

NIKOLIC I BIN ZAJED

Slide

NIKOLIC I BIN ZAJED

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

Slide

TOMISLAV NIKOLIC

Slide

NIKOLIC I BIN ZAJED

Slide

TOMISLAV NIKOLIC, TOMI REMENGESA, DZEJMS MISEL

TOMISLAV NIKOLIC I ABDELILAH BENKIRAN

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh