Novosti online

Николић у Загребу после избора

Председник Србије Томислав Николић боравиће у званичној посети Загребу на позив своје хрватске колегинице Колинде Грабар Китаровић највероватније средином ове године, сазнаје „Политика” у дипломатским круговима. Према нашим информацијама, званични Београд и Загреб су се сагласили да је најбоље да до те посете дође после избора у Србији.

Иницијатива да председник Србије отпутује у посету Загребу потекла је, подсетимо, од хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић на самиту „Брдо Бриони”, који је одржан крајем новембра прошле године у Загребу. Тада је хрватска председница предложила да датум сусрета буде одређен после формирања нове хрватске владе. Пошто су избори сада најављени у Србији, одлучено је да се сачека да они прођу и да Николић тада отпутује у Хрватску.

Неки медији су спекулисали да до овог сусрета уопште неће ни доћи јер је, наводно, хрватска председница опозвала свој позив због Николићевог захтева папи Фрањи да заустави процес канонизације Алојзија Степинца. Међутим, такве информације су у кабинетима српског председника и хрватске председнице окарактерисане као медијски спин.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh