• Kultura

  NIN-ova nagrada Draganu Velikiću

  islednikFoto: Laguna

  Dragan Velikić je dobitnik nagrade za najbolji roman u 2015. koju dodeljuje NIN. On je istu nagradu osvojio i 2007, za knjigu „Ruski prozor“.

  „Islednik“ je roman u kojem vest o majčinoj smrti zatiče pisca u Budimpešti, i otvara emotivnu „crnu kutiju“ za rasplitanje višeslojnih priča, i detektivsko pronicanje u svakodnevnicu vremena koje više ne postoji.

  U konkurenciji je bilo 177 naslova, a u najužem izboru za NIN-ovu nagradu našle su se knjige „La Sans Pareille“ Milisava Savića, u izdanju „Agore“, „Islednik“ Dragana Velikića (Laguna), „Anđeo atentata“ Svetislava Basare (Laguna), „Park Logovskoj“ Dane Todorović (Geopoetika), „Republika Ćopić“ Vuleta Žurića (Službeni glasnik) i „Rajska vrata“ Ljubice Arsić (Laguna).

  Velikić i Basara su već nagrađivani NIN-ovom nagradom, kao i Savić koji je svoje priznanje 1992. godine vratio, a Todorović, Žurić i Arsić su prvi put bili u najužem izboru.

  Žiri je delovao u sastavu Božo Koprivica (predsednik), Mihajlo Pantić, Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić i Zoran Paunović.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com