• Gradovi

  Niš: Jedanaestomesečna devojčica nova žrtva boginja

   

   

  Jedanaestomesečna devojčica preminula je u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdio je za agenciju Beta načelnik intenzivne nege na Dečijoj internoj klinici Dejan Milojević.

  On je rekao da je dete rodom iz Doljevca primljeno na bolničko lečenje 6. aprila, a da je preminulo 11. aprila u večernjim satima.

  „Beba je imala problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče“, rekao je Milojević.

  Prema njegovim rečima, pre nego što je obolela od boginja devojčica je bila zdravo dete, bez hroničnih bolesti.

  „Primljena je u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan, dva pre smrti.

  Telo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najverovatnije se radi o infekciji srčanog mišića“, izjavio je Milojević.

  On je rekao da sada na intenzivnoj nezi Dečije interne klinike nema dece životno ugrožene malim boginjama, ali ima dece koja se zbog te bolesti leče na odeljenju.

  Devojčica peta je žrtva malih boginja u Nišu, a 15. u Srbiji. Prema podacima Institua za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ od morbila je do sada u našoj zemlji obolelo 4.740 osoba.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com