• Južna Srbija

  НИШ И КРАГУЈЕВАЦ НЕБИТНИ ЈАВНОМ СЕРВИСУ: РТС ОРГАНИЗУЈЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ И ЗАОБИЛАЗИ НАЈВЕЋЕ ГРАДОВЕ ЈУЖНО ОД БЕОГРАДА

  Након гашења Радио Ниша од стране РТС-а, укидања програма РТС Ниш, јавни сервис Србије наставља да игнорише највећи град југа Србије.

  Ништа бољи третман нема ни Крагујевац.

  Нишлије и Крагујевчани изгледа само имају обавезу плаћања претплате, али не и пуно прилике да се информишу на програмима Радио Београда и Телевизије Београд.

  Одлуком Програмског савета ЈМУ РТС, организује се јавна расправа о програмском садржају Јавне медијске установе Радио-телевизија Србије. Расправа ће бити одржана од 30. октобра до 15. новембра 2017. године у организацији РТС-а  и уз подршку Мисије ОЕБС у Србији.

  Теме јавне расправе су:

  • Културне потребе грађана и програмски садржаји РТС-а
  • Програмски садржаји РТС-а намењени деци и омладини.

  Представљање програмске концепције Радио Београда и Телевизије Србије и расправа о наведеним темама водиће се на трибинама у Новом Саду, у среду, 1. новембра, потом у Лесковцу, 7. новембра, и у Београду, у просторијама РТС, 14. новембра 2017. године.

  РТС-а  позива представнике: државних органа и институција, невладиних организација, културних, научних и образовних установа, удружења новинара и грађане да учествују у расправи.

  После анализе сугестија, предлога и примедаба учесника у јавној расправи, Програмски савет РТС-а доставиће генералном директору и Управном одбору извештај и препоруке за унапређење програмског садржаја изражене током јавне расправе и све то објавити на сајту РТС-а.

  После оваквих игнорантских поступака РТС-а, још је очигледније да је начињена огромна грешка приватизацијом Нишке телевизије и гашењем Радио Ниша.

  Грађани Крагујевца су приморани да из локалног буџета покривају губитке приватног инвеститора Радоице Милосављевића како би опстала Радио телевизија Крагујевац јер је приватзација овог медија поништена.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com