Politika

Niš: Opozicija traži nove izbore i posmatrače EU

lokal,lokalni,Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

Oni su takođe zatražili dolazak stranih posmatrača na ponovljene izbore i smenu Gradske i opštinskih izbornih komisija.

SNS gotovo polovina

Prema nezvaničnim podacima koje su objavile Južne vesti, u Nišu je 28 odborničkih mandata pripalo je SNS, po 8 DS i SPS, SRS i DjB su dobili po 5, po 3 liste DSS-Dveri i Moma, dok je 1 mandata pripao RSJ.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović je izjavio da se u gradu dogodilo „lopovsko čudo“.

„Imamo dokaze da je krađe bilo na svim nivoima, kako na opštinskom i gradskom nivou tako i na republičkom. Izbori u Nišu su potpuno neregularni i tražimo njihovo ponavljanje“, kazao je Jovanović.

On je istakao da se vladajuća stranka toliko zanela u ubacivanju listića u biračke kutije da su čak na pojedinim mestima listiće za opštinske izbore ubacivali u kutije za republičke izbore.

„Očigledno da je vladajuća stranka imala nameru da osvoji Niš iako su po svim istraživanjima u Nišu imali najgore rezultate“, istakao je Jovanović.

Lider niških socijaldemokrata Dragoslav Ćirković je naglasio da „niko živ“ u Nišu ne zna gde su štampani listići za gradske i opštinske izbore.

„Za republičke izbore listiće je štampao Službeni glasnik, ali ne znamo ko je štampao ostale listiće, niti u kolikom broju, niti koliko njih je preuzeto“, izjavio je Ćirković.

Potpredsednik Demokratske unije Roma Saša Arifović rekao je da ta stranka podržava zahtev za ponavljanje izbora u Nišu.

„Predizborna kampanja takođe nije bila fer. Niške romske mahale bile su korumpirane raznim paketima hrane i novčanim sredstvima koja su isplaćena preko Centra za socijalni rad“, rekao je Arifović.

Konferenciju za novinare na otvorenom pratilo je stotinak pristalica i članova opozicionih stranaka koje traže ponavljanje izbora.

DS, SDS, NPS i LDP u Nišu su na izborima nastupili zajedničkom izbornom listom „Niš, moj grad“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh