• Južna Srbija

  Niški plivač Petković Andrija osvojio 4 medalje na prvenstvu Balkana za juniore u Sarajevi

  Najbolji niški plivač Petković Andrija predstavljao je ovog vikenda Srbiju na prvenstvu Balkana za juniore u Sarajevu i osvojio ukupno 4 medalje (1 zlatna, 2 srebrne i 1 bonzana), oborio dva državna rekorda za 17 i 18 godina u disiciplini 50m ledjnim stilom i u svim disciplinama u kojima je nastupao osvtvario je svoje nove lične rokorde!!!

   

  Na ovogodišnjem prvenstvu u Sarajevu nastupile su reprezentacije  Bugarske, Turske, Rumunije, BiH, Slovenije, Moldavije, Kipra, Albanije, Makedonije, Kosova i Crne Gore, a naša reprezentacija bila je sastavljena od 10 plivača u muškoj i ženskoj kateogirji.

  U disciplini 50m ledjno Andrija je osvojio drugo mesto i oborio dva državna rekorda za 17 i 18 godina sa vremenom 27.08!!!
   
  Kao član štafete Srbije Andrija je osvojio prvo mesto u disciplini 4x100m slobodno, drugo mesto u disciplini 4x100m mešovito i teće mesto u disciplin 4x200m slobodno.
   
  U disciplini 100m ledjnim stilom Andrija je zauzeo 4. mesto sa vremenom 58.89 što je takodje njegov novi lični rekord, a bronzana medalja izmakla mu je za svega 23 stotinki!!!
   
   Ovo je svakako njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.
  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com