• Novosti online

  Нишким напредњацима наложено јединство

  Ниш – У нишкој организацији СНС-а и даље постоји велико нејединство које мора хитно да се елиминише будући да ће ускоро бити одржани локални, а како се очекује и парламентарни избори. Ово је после састанка са руководством и члановима странке у Нишу, већ другог у последњих десетак дана, рекао за интернет портал „Јужне вести“ потпредседник СНС-а Братислав Гашић.

  – Нимало нисмо задовољни начином на који наша странка функционишу у Нишу. Јединство странке је изнад интереса појединаца и неопходно је да чланови странке друге штите, а не да ћуте и да не реагују на неосноване нападе представника опозиције. Нико није стао у одбрану градоначелника Зорана Перишића и његовог заменика Љубивоја Славковића када је опозиција пласирала лажи о блокади буџета града Ниша или томе да је градоначелник на одмору – истакао је Гашић.

  Потпредседник СНС-а је рекао, такође, да ће кандидат за будућег градоначелника Ниша бити познат за највише два дана, до петка, када је планирано да се заврше кандидационе листе за све нивое избора.

  Управо та изјава, али и изјава Гашића о потреби јединства СНС-а у Нишу јасне су потврда да у редовима нишких напредњака и даље има појединаца који у медијима не престају да сами себе промовишу као највише будуће функционере у граду, не обазирући се на упозорења и опомене из врха СНС-а. А довеле су и до бројних спекулација око тога ко ће бити на челу Ниша после избора.

  Према мишљењу највећег броја напредњака у Нишу, скоро је сигурно да врх странке планира да повери још један мандат актуелном градоначелнику Зорану Перишићу. Очекује се да ће у том случају Перишић добити много више простора за самостално одлучивање око избора кандидата и састава будућег Градског већа, него што је имао 2012. године. Тек мали број чланова СНС-а сматра да ће се тражити нов кандидат.

  Велика дилема је, међутим, шта ће се догодити ако не дође до траженог јединства међу нишким напредњацима? Политичка чаршија има „одговор“ да ће СНС, који се нада убедљивој победи на наредним изборима, у том случају функцију градоначелника наводно понудити представнику неке од странака које ће бити на заједничкој изборној листи – Покрету социјалиста, СДС-у или неком трећем.

  Повереник у нишкој организацији СНС-а (после распуштања градских страначких органа због великих подела пре скоро годину дана) Милан Станојковић за „Политику каже да је састанак са Братиславом Гашићем био радног карактера.

  – Разматрали смо организационе и друге обавезе пред предстојеће изборе, разговарали о формирању тимова и задацима које треба реализовати током наредне изборне кампање, роковима докле све то треба урадити – наводи Станојковић.

  На наше питање да ли је заиста било говора да ће у случају даљих подела функција градоначелника бити уступљена некој другој политичкој организацији, повереник напредњака одлучно је одговорио: – Нема говора, то су произвољности које пласира опозиција, а могуће и неко незадовољан из наших редова. СНС је и велика и озбиљна странка која ће сигурно превазићи све проблеме које тренутно имамо и која ће јединствена победити и у Нишу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com