• Novosti online

  Нишко пресвлачење политичких дресова

  Ниш – Прексиноћ је као права „политичка бомба” одјекнула информација да је један од функционера из самог врха нишких социјалиста Момчило Радојичић прешао у СНС. Радојичић је дуги низ претходних година био у руководству нишког СПС-а и Градске општине Медијана, а од 2012. до ових дана је на функцији председника општинске скупштине као представник социјалиста у Нишу.

  Радојичић је изјавио „да је незадовољан последњим збивањима у нишкој организацији СПС-а, коју од пре месец и по дана води привремено руководство формирано због избора”. Одлучио је да приступи СНС-у, како је објаснио „због тога што у свему подржава политику лидера напредњака Александра Вучића”. У привременом руководству СПС-а у Нишу проф. др Жарко Ранковић, који је на челу нишке организације социјалиста, међутим, каже да је посреди нешто сасвим друго:

  – Не споримо ову одлуку Радојичића, то је његова лична ствар, а још мање то што он у свему подржава Александра Вучића. Али мора да се зна да то није прави разлог што је напустио СПС. Он је незадовољан одлуком наших партијских органа да не буде на листи кандидата за одборнике у Градској општини Медијана, ништа друго – рекао је за „Политику” челник социјалиста у Нишу др Ранковић.

  Нешто веома слично догодило се јуче и у градској општини Пантелеј, где је актуелни потпредседник општине Дејан Рајковић одлучио да напусти Српску напредну странку. Иако је као члан СНС-а биран на ову функцију и налази се на листи кандидата ове странке на предстојећим изборима, одлучио је из много разлога да напусти табор напредњака:

  – Не желим да будем на листи странке где влада велики непотизам и где таст на функцију поставља зета, зет свастику или деда унука и тамо где је подлост модел понашања, а лукавство се зове политиком. Не желим да будем у странци где је кандидат за председника општине неко ко мења партије пред сваке изборе и ко је дипломирао на факултету у 63. години. Био сам убеђен да одговорним политичким деловањем, понашањем, знањем и енергијом коју поседујем могу са младим и позитивним људима и стручњацима из свих области да помогнем комшијама, својој општини и граду Нишу. После објављивања листе кандидата за одборнике, међутим, схватио сам да је све бесмислено – рекао је Дејан Рајковић.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com