• Novosti online

  Nišlijka Jelena Minardi, najstarija planinarka u Srbiji, slavi stoti rodjendan

  Najstarija planinarka u Srbiji Jelena Minardi proslaviće danas stoti rodjendan druženjem sa drugim planinarima iz Planinarskog društva „Preslap“ na izletištu „Ada Ženeva“ kraj Niške Banje.

  Iz „Preslapa“ su pozvali sve svoje članove da dodju na „Adu Ženevu“ kako bi čestitali Jeleni rodjendan i obeležili dan tog planinarskog društva.

  Jelena Minardi iz Niša, učiteljica u penziji punih šest decenija se bavi planinarenjem i do sada je učestvovala u više stotina planinarskih akcija.

  Osvojila je Mon Blan, Gran Paradizo i brojne druge vrhove širom Evrope i bivše SFRJ, pretrčala fruškogorski maraton dug 60 kilometara.

  Minardi je agenciji Beta ranije kazala da je zahvaljujući planinarenju uspela da preživi veliku porodičnu tragediju kada su joj u saobraćajnoj nesreći poginuli snaja i unuk.

  „Osvežim se kada idem na planinu. Na otvorenom se čovek oseća divno, život mu se produžava, svaki pohod produžava život za godinu dana“, kazala je Minardi.

  Planinarenje je, dodala je Minardi, zavolela radeći u školi sa izvidjačima.

  „Mladi treba da se priključe planinarima umesto što sede u kafićima. Družili bi se sa vršnjacima, a uz to bi se i rekreirali i odmarali mozak od svakodnevnih briga i problema“, istakla je Minardi.

  Sve do skora Jelena Minardi i njen sin Slobodan bili su učesnici brojnih planinarskih akcija širom Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com