• Kultura

  Nišvil i u KPZ-u

  NIŠ – Nišvil džez festival danas je priredio dupli bluz koncert u niškom Kazneno-popravnom zavodu, a štićenici KPZ-a uživali su u muzici „Benny Brickman Banda“ i bugarskog sastava „Poduene Blues Banda“.

  Nastupila je i rep grupa „Mas Kils“ koju čine trojica štićenika KPZ-a.

  Tom prilikom upravnik KPZ-a Aleksandar Grbović rekao je da su štićenici u poslednjih godinu dana uradili mnogo toga dobrog i da su koncerti u KPZ-u nagrada za izuzetne rezultate.

  „Ovo je najstrožiji deo zatvora. Oni nemaju mogućnost da prisustvuju bilo kakvim drugim stvarima tako da smo došli na ideju da ono što imaju u zatvoru proširimo koncertima“, rekao je Grbović dodavši da će održavanje koncerata postati uobičajno i da će biti organizovani svakog meseca.

  Grbović je i direktoru Nišvila Ivanu Blagojeviću, kao i bendovima koji su nastupali, uručio zahvalnice, dok je Blagojević KPZ-u uručio 100 knjiga za biblioteku.

  Jedan od članova benda „Mas Kils“ Nikola Lažetić rekao je da su kriminalni milje i rep muzika tesno povezani i da to nije ništa novo, već da je jedino novo to što štićenici KPZ-a izvode muziku u samom zavodu.

  „To niko do sada nije uradio na ovaj način. Dovođeni su bendovi sa strane, ali niko nije iz zavoda napravio bend“, rekao je on pohvalivši akciju da se „Nišvil“ dovede i u KPZ.

  Navodeći da se muzikom bavi već 20 godina, Lažetić je rekao da će članovi bedna nastaviti da sarađuju i nakon izlaska iz zavoda.

  Lazar Petrović iz „Benny Brickman Banda“ kaže da je ovo prvi put da se Nišvil održava van granica tvrđave, u zatvoru, te da je prvi put da taj bend svira u KPZ-u.

  „Sve pohvale za organizaciju“, rekao je Petrović dodavši da se džez u Srbiji ne sluša baš mnogo, ali da se nada da će se to promeniti.

  Kako kaže,tokom četiri dana „Nišvila“, Niš izgleda kao da je centar svetske džez scene.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com