• Novosti online

  Нишвил обележава Светски дан џеза у две државе

  Нишвиле џез фестивал обележиће данас Светски дан џеза у две државе и четири града где ће бити одржано 10 концерата.

  Концерти ће бити одржани у Димитровграду, Бујановцу, Тирани и Нишу и представиће се бендови нишке џез, блуз и ворлд мјузик сцене.

  Прикључиће им се и домаћи музичари да би се официјелни програм спонтано претворио у џем сешн, што по традицији представља посебан ужитак за публику, али и за музичаре на бини.

  У Тирани ће гостовати нишки етно џез састав „Јажотхериа” у хотелу Рагнер, у Дому културе у Димитровграду наступиће блуз рок бенд „Колеге”, а у Дому културе у Бујановцу свираће ворлд мјузик састав „ Irish Clovers”.

  У Нишу ће бити одржан матине концерт испред Нишвилле џез музеја у Тврђави где ће наступити бендови „ Nissville Youth Arkestra”, „ South Rail Messengersс” и „ Sirius A Dis Arkestra”.

  Целовечерњи програм у Нишу биће и овом приликом одржан у клубу „ Feedback”.

  Носиоци програма биће нишки џез фјужн састав „ Stone Heads”, а наступиће и познати уиграни двојац ДЈ Мастер Flow из Новог Сада и ДЈ Лоптица из Ниша.

  По традицији, предвиђен је и џем сешн на коме ће наступити нишки реномирани музичари, преноси Танјуг.

  На све програме поводом Светског дана џеза улаз је бесплатан.

  Последњи дан априла УНЕСЦО је прогласио, а на иницијативу Хербија Хенкока, Светским даном џеза и обележава се од 2012. године, уз образложење да је у последњих 100 и више година џез постао глас слободе и толеранције у многим земљама света.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com