Gradovi

„Noćni vukovi“ na sovjetskom vojnom groblju u Varšavi

VARŠAVA – Grupa ruskih motociklista iz kluba „Noćni vukovi“, koji su uspeli da uđu u Poljsku, danas su položili cveće na sovjetskom vojnom groblju u Varšavi i odali poštu vojnicima Crvene armije koji su poginuli oslobađajući Poljsku od nacista u Drugom svetskom ratu.

Ranije tokom dana bajkeri su odali poštu i poljskim vojnicima kod spomenika Neznanom junaku u centru Varšave.

Oni nameravaju da u okviru „Puteva pobede“ sutra posete Aušvic, a potom nastave put koji planiraju da okončaju u Berlinu 9. maja, preneo je Tas s.

Ranije je objavljeno da poljska granična straža nije dozovlila ulazak u zemlju sedmorici članova „Noćnih vukova“. Četvorica su imala pasoše Slovačke, dvojica Nemačke, a jedan ruski.

Kao razlog navedena je pretnja po bezbednost zemlje.

Poljska ambasadorka u Moskvi pozvana je u petak u rusko Ministarstvo spoljnih poslova jer je Varšava odbila ulazak u zemlju bajkerima grupe „Noćni vukovi“.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je tu odluku Varšave nazvalo ciničnim i zlonamernim koja ima za cilj „namerno pogoršanje rusko-poljskih odnosa“, preneo je Tas s.

„Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je juče informisalo rusku ambasadu u Varšavi da su poljske vlasti zabranile ulazak na teritoriju Poljske članova grupe ruskih motociklista u okviru njihovog godišnjeg relija ‘Putevi pobede’ povodom 71. godišnjice od završetka Drugog svetskog rata. Takva odluka se donosi već dve godine zaredom“, navelo je rusko ministarstvo.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh