• Gradovi

  НОВ ПОГЛЕД НА ЛЕПОТЕ ЗЛАТИБОРА

  Tуристичка организација „Златибор“ је у сарадњи са Туристичком организацијом регије Западне Србије уредила још један видиковац са кога се може уживати у незаборавном погледу на златиборску природу.

  Након успешно завршеног пројекта градње првог видиковца на брду Градина, на Златибору је уређен још један видиковац на Обадовом брду.

  На свега 6 километара удаљености од центра Златибора, направљен је видиковац са кога се поглед пружа на падине Таре, Мокру Гору, равницу Бранешког поља, раштркана сеоска домаћинства Шљивовице, а купалиште Јокино врело се види као на длану.

  До видиковца се са Златибора стиже путем који је већим делом асфалтиран, последњих 500 метара је утабана природна стаза, а препорука Туристичке организације „Златибор“ је да се тих 6 километара пређе лаганом шетњом или бициклом како би се на најбољи могући начин уживало у природи и свежем ваздуху.

  Vidikovac
  Видиковац се налази недалеко од туристичког локалитета Око где је подигнут споменик и спомен чесма у част ратника палих у борбама за ослобођење током Првог светског рата.

  Уређење видиковца на Обадовом брду  је још један од доказа да се на Златибору констатно ради на уређењу нових локалитета, проширењу садржаја и туристичке понуде, све у циљу стварања што повољнијих услова за интересантан и разноврстан боравак свих посетиоца ове планине.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com