• Gradovi

  Nova godina stigla u Moskvu

  MOSKVA – Nova 2016. godina stigla je i u Moskvu, uz novogodišnji koncert, vatromet i pojačani oprez.

  U ruskoj prestonici je ove godine, kako je javio Sputnjik, iz obazrivosti i bezbednosnih razloga, prvi put bio zatvoren Crveni trg, tradicionalno mesto okupljanja stanovnika građana i turista na novogodišnjim dočecima.

  Strahovi su pojačani nakon što je u današnjoj pucnjavi u turističkom mestu u ruskoj oblasti severnog Kavkaza, u pokrajini Dagestan, najmanje jedna osoba ubijena, a 11 ranjeno, dok lokalne vlasti veruju da su napade izveli „ekstremisti oružane kriminalne grupe sveteći se ljudima koji uživaju u novogodišnjim proslavama“.

  Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je sunarodnicima Novu godinu, posebno izdvojivši vojnike koji se bore protiv međunarodnog terorizma u udaljenim krajevima sveta.

  On je rekao da, prema tradiciji, Rusi obeležavaju praznik u krugu porodice, sa najbližim prijateljima.

  Novu godinu su ranije već dočekali stanovnici azijskog dela Rusije.  AP Photo/Denis Tyrin

  Preview

  Slide

  Slide

  Slide

  Nova 2016. godina stigla je i u Moskvu, uz novogodišnji koncert, vatromet i pojačani oprez. U ruskoj prestonici je ove godine, kako je javio Sputnjik, iz obazrivosti i bezbednosnih razloga, prvi put bio zatvoren Crveni trg, tradicionalno mesto okupljanja stanovnika građana i turista na novogodišnjim dočecima. AP foto – Denis Tirin

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com