Gradovi

Nova Lagunina izdanja najčanijih knjiga domaćih autora

BEOGRAD – „Prava istorija sveta“ grupa autora okupljena oko sajta „Njuz.net“ objavljena u izdanju Lagune krajem prošle godine sada doživljava četvrto izdanje i zauzela je prvo mesto na listi Laguninih aktuielnih bestslera.

Ova zabavna, duhovita, originalna knjiga nudi čitaocima istoriju kakvu do sada nisu poznavali: od trenutka kad je Adam posumnjao da ga Eva vara do paranoje Bobija Fišera.

U knjižare stiže četvrto izdanje knjige „Anđeo atentata“ Svetislava Basare, koji se našao u najužem izboru za Ninovu nagradu.

Basara kroz nemoguć dijalog dvojice protagonista, austrougarskog nadvojvode Franca Ferdinanda, s one strane groba, i posmrtnog sekretara Ferdinanda Berhtolda daje drugačije viđenje Sarajevskog atentata, njegovih uzroka i posledica.

Sa nepresušnim humorom i ironijom pisac obesmišljava stereotipna istorijska tumačenja i nudi svoju, umetnički uverljivu, istinu o presudnim događajima koji su doveli do Prvog svetskog rata.

U prodaji će se uskoro naći i treće izdanje knjige „Koreni“ Dobrice Ćosića. Ovaj moderan klasik srske književnosti, smešten u vreme političkih promena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX i početkom XX veka, prati živote Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

Ovo je priča o srpskim korenima XIX veka, kako su nastajali i razvijali se i gde su prekinuti.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh