Novosti online

Нова, шира паркинг места за возила особа са инвалидитетом

ЈКП „Паркинг сервис” саопштило је данас да је почело са новим начином обележавања паркинг места за возила особа са инвалидитетом у јавним гаражама и на паркиралиштима.

Та паркинг места биће шира од постојећих за додатну траку од 1,3 метра и омогућаваће возачима комотно излажење и улажење у возило.

Нов начин обележавања паркинг места започет је после сугестија особа са инвалидитетом да је размак између паркираних аутомобила толико мали да не могу да уђу или изађу из свог возила, а што ће им ширим паркинг местима бити омогућено.

Предузеће је размишљало и о позицији ових паркинг места тј. да она буду у близини благајне и улазно-излазних рампи из гараже, како би корисницима било олакшано коришћење паркинга.

Радници „Паркинг сервиса” искористили су лепо време претходних дана и до сада су исцртали паркинг места у гаражама „Обилићев венац”, „Зелени венац”, „Масарикова”, „Вуков споменик” и на паркиралиштима „Карађорђева”, „Каменичка”, „Симпо”, „Политика”, „Чукарица”, „Сава Центар” и „Славија”.

Како Танјуг преноси, у плану је да у наредном периоду нова хоризонтална сигнализација буде уведена на свим осталим паркиралиштима којима управља „Паркинг сервис” односно на укупно 84 паркинг места за возила особа са инвалидитетом. Прве на реду су гараже „Ботаничка башта” и „Др Александра Костића”, наведено је у саопштењу.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh