• Novosti online

  Nova: Starijim od 65 godina dozvoliti izlazak nedeljom kada nema drugih gradjana na ulici

  Nova stranka apelovala je na nadležne da gradjanima starijim od 65 godina dozvole izlazak do prodavnice ili apoteke nedeljom u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima.

  Navodeći da u tom periodu „svakako“ neće biti drugih gradjana na ulici zbog zabrane kretanja te da je mogućnost rizika od zaraze i dalje na minimumu, iz Nove su ocenili da nema potrebe starije gradjane „primoravati da se za odlazak u kupovinu spremaju u pola noći, što je u krajnjoj suprotnosti sa bioritmom svake prosečne osobe“.

  „Smatramo da bi im izlazak iz kuće, u ova teška vremena, bio i nešto prijatniji ukoliko bi bio po dnevnom svetlu, uz napomenu da strogo poštuju propisane mere medjusobne udaljenosti i nošenja zaštitnih maski i rukavica, pre svega zbog svog, pa potom i zdravlja svih oko sebe“, stoji u saopštenju.

  U okviru mera za suzbijanje epidemije korona virusa, u Srbiji će od predstojećeg vikenda biti zabranjeno kretanje gradjanima od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 časova.

  Gradjani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj, a prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com