• Novosti online

  Nova stranka: Mladi se sve manje uključuju u politiku jer gube poverenje u demokratiju

  Forum mladih Nove stranke upozorio je danas da svake godine „desetine hiljada“ mladih napušta Srbiju, tražeći priliku za boljom budućnošću u inostranstvu, ali i da ta kategorija stanovništva ima sve manje poverenja u demokratiju zbog čega se i sve manje uključuju u politiku i „promene“.

  Iz te stranke su povodom Medjunarodnog dana mladih optužili vlast da se „samo na konferencijama za novinare navodno zalaže za unapredjenje školstva, digitalne učionice, dualno obrazovanje i hvali nepostojećim novim radnim mestima, a da u praksi „nameće upravo svoje čelne ljude sa kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima“.

  „Zato i ne čudi nedavna poražavajuća vest da naši mladi, uspešni i perspektivni sportisti ove godine prvi put nisu poslati na Univerzijadu ili da naša dijaspora apeluje na neophodnost snažnijih veza sa svojom državom, koje vlast uporno ignoriše. Njihov cilj i jeste da se eliminiše svako misleće biće koje bi jednog dana moglo da uzdrma fotelje njihovih kadrova“, ocenili su iz Nove stranke.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com