• Novosti online

  Nova stranka postala članica Liberalne mreže Jugoistočne Evrope

  Nova stranka saopštila je da je danas zvanično postala članica Libseen grupacije, saveza liberalnih partija i istraživačkih snaga u regionu Jugoistočne Evrope.

  „Na okruglom stolu u sklopu dvodnevnog samita liberala u Podgorici, jedna od tačaka za izglasavanje bio je upravo prijem Nove u stalno članstvo, što je potvrda dosledne politike koju vodimo od svog osnivanja i iskrenog zalaganja ne samo za Srbiju u Evropskoj uniji, već iznad svega za Srbiju evropskih vrednosti, ideala i ciljeva“, navodi se u saopštenj te stranke.

  Nova stranka zahvalila je kolegama iz Evrope na podršci u daljem zajedničkom radu.

  „Ovom, za nas značajnom i velikom odlukom, tako je danas otpočet okrugli sto pod nazivom ‘U susret liberalnom približavanju politici proširenja Evropske unije’ u prestonici Crne Gore, što je još jedna od prilika da, kroz otvorenu diskusiju i razmenu iskustava sa predstavnicima liberalnih stranaka regiona, podstaknemo i ubrzamo evropski put Srbije i važnost uloge Nove stranke u isticanju njegove važnosti“, naveli su.

  On su dodali da im je u toj borbi od neizmernog značaja podrška koju dobijaju od predsedavajućeg Libseen grupe Romana Jakiča, kao i predstavnika ALDE-a, Saveza liberala i demokrata za Evropu, sa kojim dele zalaganja i kroz članstvo Foruma mladih Nove.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com