• Novosti online

  Nova stranka: Pozorište Boško Buha propada, gradska vlast duguje odgovore

  Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković saopštio je danas da je pozorište Boško Buha decenijama ulepšavalo dane Beogradjana svih generacija i da je „nedopustivo da stoji zatvoreno i propada već punih 5 godina“.

  Živković je, ispred pozorišta, rekao da je rekonstrukcija zvanično započeta, ali „nikakvih pomaka u radovima nema, iako smo svedoci raznih obećanja o krajnjem roku za njihov završetak“.

  On je zapitao gradske čelnike: „Da li je pozorištu možda, u sklopu rekonstrukcije Trga republike, promenjena namena“.

  „Da neće postati čitaonica za doktore Stefanovića i Malog, skladište za delove za fontanu ili novogodišnju rasvetu? Da li je možda otaljavanje radova na rekonstrukciji posledica njihovog straha od umetnosti, koja je jedan od najboljih lekova u borbi protiv primitivizma“, poručio je Živković, navodeći da se odgovori doguju gradjanima.

  U saopšenju se navodi da je „trenutna situacija u pozorištu Boško Buha takva da nije ni blizu kraj radova, a kako saznaje Forum mladih NOVE, od smrti našeg velikog glumca i bivšeg upravnika Milorada Mandića Mande, u ovom pozorištu nije zakucan ni jedan ekser sa obrazloženjem da su radovi komplikovani i skupi“.

  Omladina Nove stranke stoga zahteva od ministra kulture Vladana Vukosavljevića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, sekretara za kulturu grada Beograda Ivana Karla da „u što kraćem periodu objave tačne razloge zašto radovi na rekonstrukciji ovog pozorišta nisu gotovi“.

  „Takodje, pozivamo aktuelnog vršiioca dužnosti direktora pozorišta Boško Buha, Igora Bojovića da, umesto što sadi drveće na Trgu Republike sa svojim prijateljem Goranom Vesićem, zahteva od njega, kao i od ostalih nadležnih, da se na Trg Republike što pre vrati jedan od kulturnih simbola Beograda“, naveo je Forum mladih Nove stranke.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com