• Gradovi

  Nova stranka: Skandalozan napada Vučićevih batinaša na novinare

  Nova stranka optužila je danas „batinaše Aleksandra Vučića“ za napad na novinarke lista Danas i Radio Beograda i zatražila od „časnih profesionalaca“ u nadležnim organima da procesuiraju „nasilnike i njihove nalogodavce“.

  Nova stranka je u saopštenju ocenila da „danas iskazana brutalnost nad novinarima i gradjanima potvrdjuje da Srbija pod Aleksandrom Vučićem ulazi u otvorenu diktaturu u kojoj se batinama vlada a strahom manipuliše“.

  „Vučićevi batinaši organizovali su danas sačekuše po centru Beograda, nasilnički sprečavajući gradjane da hodaju svojim gradom, a novinare da profesionalno rade svoj posao. Fizički su, uz uvrede i povike, nasrnuli na novinare sa jasnom namerom da onemoguće dokumentovanje nasilništva kriminalnih i parapolicijskih Vučićevih jedinica“, piše u saopštenju.

  Nova stranka je zatražila da nadležni organi „što hitnije utvrde identitet nasilnika, identitet onih koji su im naložili da novinare i gradjane tuku i maltretiraju, i procesuiraju ih“.

  Novinarka dnevnika „Danas“ Lidija Valtner izjavila je da su je danas napali aktivisti Srpske napredne stranke i pripadnici policije u civilu.

  Ona je rekla da je pripadnik obezbedjenja skupa ispred Skupštine Srbije pokušao da joj otme mobilini telefon kada je snimala nasrtaj na jednog demonstranta pokreta „Protiv diktature“.

  „Nekoliko sekundi sam se sa njim rvala i onda je drugi muškarac koji je savladavao demonstranta prišao i razdvojio nas, uhvatio me i gurao sa tog mesta. Drugi čovek je vukao demonstranta, i odvukli su nas do Pionirskog parka. Iza nas je bio policajac u civilu koji je sve to video“, izjavila je Lidija Valtner za NUNS.

  Drugi incident dogodio se nešto ranije, u podzemnom prolazu na Terazijama, kada su se pristalice Aleksandra Vučića sukobile sa njegovim protivnicima.

  Desetak muškaraca napravilo je kordon na izlazu a na pitanje novinara odakle su i koga predstavljaju, odgurnuli su novinarku Radija Beograd i izbili joj diktafon na šta policajci nisu reagovali.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com