• Novosti online

  Nova stranka upozorila na porast porodičnog nasilja ugroženost žena

  Nova stranka upozorila je da je u vreme pandemije korona virusa u porastu porodično nasilje i da je potrebno zaštiti žene koje su najugroženija grupa.

  Nova stranka je navela da zbog odredbi vanrednog stanja, zarad svoje bezbednosti, gradjani sve više vremena provode u kući.

  „Poslednjih nedelja, dok su rasli ekonomski i socijalni pritisci, u svetu je došlo i do dramatičnog porasta porodičnog nasilja, zbog čega je dužnost svih nas da apelujemo na zaštitu žena u ovim izazovnim vremenima za celo društvo. Promenjen ritam života, prinudjenost na stalni boravak u zatvorenom, briga za svoje i zdravlje bližnjih, ali i za budućnost radnih mesta, dovela je i kod stabilnih ličnosti do psihičkih kriza, upozorili su psihijatri, a posebno kod onih koji su i ranije bili skloni nasilju“, navela je ta stranka u saopštenju.

  Ta stranka je apelovala na žene žrtve nasilja da to nasilje nikako ne trpe, već da nasilnika prijave, jer ne postoji izgovor za brutalnost.

  „Ujedno pozivamo državu da adekvatne kazne promptno sprovodi i da obezbedi nesmetan i zdravstveno-bezbedan rad Sigurnih kuća u celoj Srbiji, gde se žene sa svojom decom neće više plašiti ni nasilnika, ali ni povećanog rizika od zaraze koronavirusom. Za kraj, apel Nove upućen je i svim gradjanima, da solidarno i odgovorno postupamo prema preporukama lekara i iz jednog teškog perioda za celo čovečanstvo izadjemo kao zrelije društvo, koje je položilo brojne testove, pa i u pogledu sprečavanja porodičnog nasilja“, dodaje se.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com