• Gradovi

  Nova stranka: Za novogodišnju rasvetu skoro dva miliona evra a za kulturu 179 miliona dinara

  Nova stranka saopštila je danas da je Grad Beograd izdvojio „skoro dva miliona evra“ za iznajmljivanje novogodišnje rasvete a da je rebalansom gradskog budžeta predvidjeno da za finansiranje kulturnih manifestacija bude izdvojeno oko 179 miliona dinara.

  Navodeći da je uslove tendera za iznajmljivanje rasvete mogao da ispuni samo jedan ponudjač, Nova je ocenila da je ukrašavanje gradskih ulica „u septembru i oktobru besmisleno“ i da će gradjani „umesto mesec i po ili dva, koliko ima smisla, iznajmljivanje novogodišnje rasvete plaćati punih pet meseci, ako ne i više“.

  „Pritom, postoje dodatna ulaganja po ugovoru o održavanju i remontu u iznosu od 15-ak miliona dinara. Na te troškove treba uračunati i troškove struje, koji prema navodima do kojih smo došli, na dnevnom nivou iznose oko 80.000 dinara“, piše u saopštenju.

  Nova je ocenila da je reč o „nastavku besmislenog, bahatog i na kraju krajeva kriminalnog bacanja novca svih Beogradjana ali i ostalih gradjana Srbije, pošto se za ove egzibicije rebelansom izdvajaju i dodatna sredstva kroz intervencije iz republičkog budžeta“.

  Dodajući da će gradski doček Nove godine koštati 72,8 miliona dinara, što je kako se navodi, više od ukupnih izdvajanja za BITEF, BEMUS, FEST i BELEF, Nova je upitala „da li je vlast toliko nesposobna pa ne zna osnove efektivnog trošenja budžeta ili je posredi ‘izvlačenje’ novca iz gradske kase i prebacivanje na račun ‘povlašćenih’ firmi bliskih režimu“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com